Den nya marknadsplatsen för kontor +46 790 69 20 04

Workarounds

Artiklar om personer, företag och idéer i Workarounds community

Bzzt vill Göra Bizniz som är Bra för Världen

Per Nyrenius - Bzzt - Workaround.se

Per Nyrenius är en av medgrundarna bakom den uppmärksammade taxipodtjänsten Bzzt. Företaget kommer inom kort utöka till 48 podar i Stockholm.

Hur började historien om Bzzt?
– Jag, Sven och Örjan förenades i en önskan att skapa ett företag som är affärsmässigt intressant och gör nåt bra för världen. När vi såg Uber komma så vi började fundera på hur man kan göra något liknande fast hållbart. Under resans gång fick vi upp ögonen för de fordon som vi använder till tjänsten.

Hur kom ni på det braiga namnet?
– Namn är ett helvete att komma på. Min kompis Lars Jönsson hjälpte oss och vi brainstormade som tusan. Vi hade över 120 namn på förslag vid ett tillfälle. Många var jättedåliga men nånstans längs den resan dök Bzzt upp. Det känns som ett elljud och som en humla vilket är associationer vi gillar till podarna.

Vilket av de hundratjugo var sämst?
– Det har jag förträngt.

Bzzt har 32 podar aktiva i Stockholm idag och gör mellan 250 och 300 resor per dag med dessa. Nästa steg för Per Nyrenius och Bzzt är att utöka antalet podar och bygga upp varumärket som ett trovärdigt alternativ till vanlig taxi.

Kommer man kunna åka med er hela vintern?
– Yes, vi är precis färdiga med ett värmesystem och har även väderskydd som funkar som en gardin som man drar för dörrarna i poden. Det kommer inte vara som en Mercedes men det blir tillräckligt varmt.

Ni gjorde en framgångsrik crowdfundingkampanj – vad är hemligheten bakom den?
– Den frågan har vi fått några gånger och funderat en del på. I grunden är det så tråkigt att man ska ha en bra affärsidé som är bra för världen. Vi fick ett enormt genomslag och mycket PR, det hjälpte också. Det är klart att vi gjort ett bra genomförande i termer av tonalitet och så men duktiga kommunikatörer kan aldrig nå framgång i att kommunicera en dålig idé.

När är Stockholm fullt av bzztpodar?
– Vi siktar på att ha 200 podar på gatorna mot slutet av 2018. Om ytterligare två år ska vi ha cirka 500 stycken.

BZZT grundades 2014 av Per Nyrenius, Sven Wolf och Örjan Jansson. Företaget har 80 anställda och har tagit in kapital via Crowdfunding och affärsänglar. Bzzt fyllde nyligen på med 7 Miljoner i en ny runda.

Workaround är en digital marknadsplats för kontor och kontorsplatser som gör det enkelt för småföretagare att hyra och hyra ut lediga kontorslokaler.

Välj stad

Vi hjälper dig att hitta ditt nya kontor

Fyll dina önskemål och kontaktuppgifter i formuläret. Inom 24 timmar skickar vi förslag på matchande kontor direkt till din e-post, helt kostnadsfritt!

Mitt namn är Oscar Elvinsson och jag hjälper dig att hitta ditt nya kontor.

Har du frågor eller behöver du hjälp? Ring mig direkt på +46 790 69 20 04

Börja här!

Fyll dina önskemål och kontaktuppgifter i formuläret. Inom 24 timmar skickar vi förslag på matchande kontor direkt till din e-post, helt kostnadsfritt!

Dina kontaktuppgifter

Laddar
Skickar...
Skickat!

Vi kontaktar dig inom 24 timmar.