+46 8 559 26 230
Hero Background Image

Workaround gör det enkelt att hitta och hyra kontor

Workaround startade som en diskussion på ett gym dit vi brukade gå tillsammans efter jobbet. En av våra dåvarande arbetsgivare hyrde två kontorsbyggnader men använde bara ett av husen under flera år varför ett stort, centralt kontorshus stod tomt. Vi började diskutera varför så många kontor står oanvända samtidigt som vakansgraden på den öppna marknaden är nära noll, efterfrågan på kontor är skyhög och fler och fler småföretagare efterfrågar flexibilitet och co-working.

 

Vid den tidpunkten fanns det varken en vana, etablerade kanaler eller en kultur av att dela arbetsplatser. Något som vi ville vara med och förändra då kontorshus slukar enorma mängder energi när de står tomma.

 

I samma veva började delningsekonomitjänster bli populära och det slog oss att nyttjandegraden skulle kunna förbättras avsevärt med hjälp av en digital marknadsplats där kontor och kontorsplatser enkelt skulle kunna hyras och hyras ut med ett par klick. Workaround började ta form.

 

Vi lanserade vår nuvarande version av Workaround under våren 2016 och har vuxit snabbt sedan dess. Som alltid när man startar igång företag gör man många misstag och lär sig enormt mycket, men grundidén var det inget fel på. Något våra användare bekräftar varje dag.

 

I dagsläget hjälper vi hundratals företagare, frilansare, start-ups och kreatörer varje månad att enkelt hitta kontor och kontorsplatser som passar deras behov just nu. Samtidigt hjälper vi allt från mindre företag till stora byggbolag att göra något åt kontorssvinnet genom att hjälpa dem att hyra ut temporära vakanser, lediga kontorsplatser och rum, stora rivningsfastigheter eller lokaler där kontraktet behöver överlåtas.

 

Vårt företag består idag av två verksamheter, dels en marknadsplats för kontor och kontorsplatser och dels flera coworking spaces i tomma kontorshus - konceptet har vi valt att kalla Stayaround och möjliggör för fler och fler småföretag att hitta kostnadseffektiva, centralt belägna arbetsplatser i byggnader som annars inte hade nyttjats alls.

 

Andreas Broryd och Rikard Hegelund

 

Grundare av Workaround

Välj stad

Boka gratis rådgivning med våra kontorsexperter

Vi hjälper dig hela vägen fram till det perfekta kontoret och hjälper dig att sålla hela marknadens utbud. Skriv i dina kontaktuppgifter i formuläret här så hör vi av oss inom 24 timmar.

Mitt namn är Oscar Elvinsson och jag hjälper dig att hitta ditt nya kontor.

Har du frågor eller behöver du hjälp? Ring mig direkt på +46 8 559 26 230

Dina kontaktuppgifter

Laddar
Skickar...
Skickat!

Vi kontaktar dig inom 24 timmar.

Välkommen tillbaka! Vill du fortsätta att söka efter kontor där du slutade senast? Ja, ta mig dit!