Den nya marknadsplatsen för kontor +46 790 69 20 04

Workarounds

Artiklar om personer, företag och idéer i Workarounds community

”Traditionella rekryteringstjänster fokuserar enbart på arbetsgivarnas behov.”

Robert Areno, Demando - Workaround.se

Demando matchar ihop programmerare med företag som söker utvecklare och vill skapa en ny anställningsprocess med den sökande i centrum, enligt Robert Areno, VD på Demando. Den skriande bristen på utvecklare ger företaget vind i seglen.

Berätta om er idé?
– Demando är en rekryteringsplattform som hjälper arbetsgivare inom tech att komma i kontakt med talanger inom bristkompetensyrken. Demando låter anonyma tech-talanger ange sina önskemål för att byta jobb och passivt invänta att arbetsgivare kontaktar dem med relevanta erbjudanden.

Vad löser ni för problem?
– Attraktiva tech-talanger söker sällan jobb genom jobbannonser och är generellt trötta på att bli uppvaktade av rekryterare. Demando låter talangen stå i centrum och berätta vad som krävs för att de ska ta karriärens nästa steg och vänta in rätt erbjudande i form av ersättning och utmaning. Detta gör att arbetsgivare kan ta kontakt med talanger som ej är möjliga att nå i traditionella rekryteringskanaler.

Hur många utvecklare söker jobb hos er?
– Vi har över 3 000 tech-talanger och 300 företag som är anslutna hos oss.

Varför behövs det en marknadsplats för utvecklingsjobb?
– Problemet med traditionella rekryteringstjänster är att de nästan enbart fokuserar på arbetsgivarnas behov. Det fungerar i de branscher där efterfrågan på jobb är större än tillgången på arbetskraft. Inom tech kan vi se det motsatta. Vi har därför vänt upp och ner på hela den traditionella rekryteringsprocessen och sätter kandidaten, eller som vi uttrycker det, tech-talangen i förarsätet.

Vad är din största lärdom av att starta Demando?
– En av de största lärdomarna är att inte tänka stort från första början utan istället tänka smått och därifrån stegvis bredda sig och skala upp. Tycker att man inte nog kan poängera om att allt handlar om att ha ett kund- och användarfokus.

Var befinner ni er om ett år i er startupresa?
– Under 2017 så fortsätter Demando etablera sig som den verkliga utmanaren inom tech-rekryteringsbranschen och under 2018 så är det fokus på att lansera Demando internationellt.

Demando startades 2015 och drivs av Samuel Deljerud och Robert Areno. Demando har tagit in kapital från Celebration Studios. Demando använde Workarounds plattform för att hitta kontor i centrala Stockholm

 

Välj stad

Vi hjälper dig att hitta ditt nya kontor

Fyll dina önskemål och kontaktuppgifter i formuläret. Inom 24 timmar skickar vi förslag på matchande kontor direkt till din e-post, helt kostnadsfritt!

Mitt namn är Oscar Elvinsson och jag hjälper dig att hitta ditt nya kontor.

Har du frågor eller behöver du hjälp? Ring mig direkt på +46 790 69 20 04

Börja här!

Fyll dina önskemål och kontaktuppgifter i formuläret. Inom 24 timmar skickar vi förslag på matchande kontor direkt till din e-post, helt kostnadsfritt!

Dina kontaktuppgifter

Laddar
Skickar...
Skickat!

Vi kontaktar dig inom 24 timmar.